Perşembe, Temmuz 27, 2006

Ve vize

Avrupa'da Schengen vizesi diye bir olay var. Schengen adlı kasabada imzalanan bir anlaşma ile isteyen Avrupa Birliği'ne üye ülke kendi aralarında vizesiz seyahat yapabiliyor. Bu ülkelerde gezmek isteyen yabancıda tek bir vizeyle işi kurtarabiliyor. tahminlerime dayanarak söylüyorum Tuna (Danube) nehri üzerine kurulacak olan baraj yüzünden biraz sinirlenmiş ve schengen sayesinde daha rahat halledecekler olayı diye bu ortaklığa katılmamış yada gülmekten katılmış. Sonuçta bizim gibi ülkelerin Macaristan vizesi aması gerekiyor. "Ne gerekli?" dedik:
  • Öğrenci Belgesi
  • 1 foto (süper muhteşem özel vize fotosu)
  • Karşı taraf ki krallığın okulundan kabul belgesi
  • Kendi okulunuzdan "Verdim gitti!" belgesi
  • 30.000 EUR teminatlı seyahat sigortası (ben AIG den 50 EUR'a yaptırdım)
  • Uçak rezervasyonu (Malev Havayolları en ucuzuydu, sadece 543 YTL)
  • Konsoluk girişinden aldığınız forumun dolu hali
  • Bir de babanız falan "Şu kadar para vereceğim, umarım açlıktan ölmez." şeklinde yazılmış bir dilekçeyi imzalamalı. Yoksa ölürsünüz.
  • İşlemler sonunda İş Bankası'na 50 EUR yatırıyorsunuz.
Konsolosluğun sistemi isim yazdırma şeklinde. Haftaiçi 9 ile 12 arası vize başvurusu yapabiliyorsunuz ama siz 9'dan önce gelin ve adınızı yazdırın. Ne kadar önce yazdırsanızda görevli adam tanıdığı turizm şirketi elamanlarına öncelik tanıyor tabi ki. Zamanı gelince yukarı çıkın işaretini aldığınız gibi asansörlere yöneliyorsunuz. Konsolosluk 6. katta ve sadece asansörle çıkılıyor. Asansörlerin bulunduğu koridor tek bir tarafa doğru ilerliyor. Koskaca Metrocity'nin 6. katını özünüzde ne kadar büyük canlandırırsanız o kadar hataya düşmüş olursunuz. Asansörlerin bulunduğu koridordan çıktıktan sonra sadece küçük bir odaya giriyorsunuz. Duvarda vezne misali iki çelik camlı pencere. Sağ tarafta güvenlik görevlisinin ikamet ettiği küçük masası. Camlarda konuşma deliği yok, küçük bir mikrofon ve hoparlör ile konuşma sağlanabiliyor. Elinizdekileri veriyorsunuz, ödeme belgesini alıyorsunuz. Parayı ödeyip, girişteki adama bırakıyorsunuz. 1 ay bekleme süresi veriyorlar. Bakalım 25 Ağustos'ta cep telefonumu arayacaklar ve "Gelip vizenizi alabilirsiniz." diyecekler inşallah.

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

<< Ana